Heinink Coaching

Loopbaancoaching / Job crafting

Bedoeld voor iedereen die niet meer tevreden is met zijn/haar werksituatie.

Herkent u deze of soortgelijke uitspraken?

Door een reorganisatie is bijvoorbeeld mijn takenpakket gewijzigd of zijn de werkomstandigheden veranderd; hoe kan ik toch weer plezier krijgen in mijn huidige werk?
Ik heb het gevoel dat ik toe ben aan een volgende stap in mijn loopbaan, maar ik weet niet in welke richting.
Hoe maak ik gebruik van ‘social media’ en hoe kan ik het beste solliciteren?
Is het verstandig nu te vertrekken bij mijn huidige werkgever?

Deze en soortgelijke vragen kunnen onderwerp zijn van loopbaancoaching.

Doel van loopbaancoaching

Het is de bedoeling dat u aan het einde van dit traject een duidelijk loopbaanperspectief heeft. Dit kan zijn het oriënteren op een andere, meer passende, functie of het vinden van een nieuwe balans in de huidige functie.

Thema's

Op 3 verschillende onderwerpen kunt u met uw loopbaan aan de slag gaan:

A. Heroriënteren op uw carrière: voor iedereen die op zoek wil naar een andere functie

Als bezinning op een volgende stap in uw loopbaan noodzakelijk is, dan gaat u aan de slag met vragen als: ‘wat zijn mijn talenten en welke loopbaanwensen heb ik?’. Aan het eind van het traject weet u in welk functie en (type)organisaties u graag zou willen gaan werken.

B. Job crafting: voor iedereen die weer plezier wil krijgen in het huidige werk

Door een reorganisatie kan uw functie veranderd zijn. Bent u niet meer tevreden met een aantal aspecten van uw functie? Hoe houdt u, in een tijd waarin het niet eenvoudig is een vast contract te krijgen, uw huidige functie aantrekkelijk? Met de methode Jobcrafting neemt u uw huidige functie onder de loep. U onderzoekt met behulp van diverse jobcrafting opdrachten wat nodig is om weer gemotiveerd te raken in uw werk.

C. Actief zoeken naar werk en video-sollicitatietraining

U leert gebruik maken van ‘social media’ zoals Linkedin en u leert hoe u persoonlijke netwerkengesprekken voert. Andere onderwerpen die aan bod kunnen komen: het maken van een persoonlijk actieplan; het schrijven van sollicitatiebrieven en een Curriculum Vitae en het oefenen van sollicitatiegesprekken voor de videocamera.

Speciaal: E-loopbaancoaching

De hierboven beschreven begeleiding: heroriënteren op uw carrière en job crafting kan ook met behulp van e-loopbaancoaching. U kunt dan op een voor u geschikte tijd vanuit elke door u gewenste locatie per email aan uw loopbaanvragen werken.

Aantal bijeenkomsten

Een loopbaancoaching-traject bestaat doorgaans uit 6 bijeenkomsten van 1 1/2 uur. Job crafting omvat meestal 6 gesprekken van 1 uur. Een losse video-sollicitatietraining is twee keer 1 ½ uur. Het contact bij E-coaching vindt twee tot driemaal per week plaats per e-mail in een periode van maximaal 4 weken.

Meer lezen?
Klik hier voor uitgebreide informatie over loopbaancoaching

 

Copyright 2008 - 2013
Heinink-Coaching.nl